tisdag 23 februari 2010

Mönster

Jag kan ibland fascineras av hur mönster är uppbyggda... eller snarare över att det suttit någon och knåpat och klurat ihop ett mönster. Någon har tänkt ut en viss kombination av stolpar, fasta maskor och luftmaskebågar som sedan blir ett collt, snyggt eller underbart mönster. Tur att det finns andra som knåpar och klurar för det skulle jag aldrig ha fantasi till, jag snyltar på andras slit istället. Dagens ros till alla som orkar knåpa mönster!
Jag har gjort en sjal med spindlar i mönstret. Ett ganska enkelt mönster som ändå ser lite avancerat ut. Garnet är Garnstudios utgående Silke Alpaca,
80 % alpaca ull och 20 % silke, mao en otroligt mjuk och samtidigt varm sjal, killar och sticks inte det minsta.




Denna sjal skulle jag ha slutfört redan i söndags, om det inte var så att virknålen tappades bort när jag nästan var halvklar. Vi får väl se om jag har tålamod att vänta på att den ska komma fram eller om jag går och köper mig en ny virknål nr 4. Eller finns det någon som har en 4:a att låna ut?

3 kommentarer:

  1. virknålen har hittat fram, den låg i en skräpkasse så det var nära att den hamnade i soporna. Tur jag hade att mamma tog sig tid att kolla igenom den!!

    SvaraRadera
  2. Den orangea är ju helt fantastisk!!! Blir ju sugen att beställa ngt sådant!! /AnnaMalin

    SvaraRadera