torsdag 24 februari 2011

Mormorsbröd


Ninna har lärt mig baka mormorsbröd, som det hörs på namnet så bakade alltid min mormor detta bröd (Ninnas mormor också). Mamma har alltid sagt att det är jättesvårt så hon har aldrig lärt sig, så mormorsbröd var lyxvara i min barndom. Det var inte supersvårt, men inte superenkelt heller, för jag har misslyckats med en sats. Andra försöket blev helt perfekt!
Ninna har också en finfin tävling på gång, missa inte den (framförallt inte du Stina, jag har förstått att leksaker snart verkar komma till pass, Grattis också)

Jag stickar just nu på sverigemössor, min är klar, och Martins blir klar i morgon. Min invigdes i kväll när jag gick på medaljceremonin då HELLNER tog GULD och JÖNSSON tog BRONS. Vilken succé, vi fick sjunga nationalsången o allt!!


He aprendido hacer pan como mi abuelita hizo cuando ella estaba con nosotros. Mi mama siempre ha dicho que es superdificíl. Pues no es super facil, pero tampoco es superdificil. Ya puedo hacerlo yo, es suuuuperrico.

Tambien filicidades a los suecos que ganaron en el copa del mundo en esqui crosscountry.

söndag 13 februari 2011

färdiga tåuppsockar


Äntligen är de klara, och jag lyckades få till hälen till slut.
Jag slet en del med den norska och engelska förklaringen jag först följde, men när jag hittade denna svenska utomordentliga förklaringen så gick det mycket bättre. Men jag tror att denna version kan vara ännu lättare, får pröva det nästa gång.

Hoppas helgen varit bra, nu börjar ännu en lång vecka,
fast utan en endaste deadline, det känns otroligt skönt för min del!



Ya estan listos, los calcetines para Martin.
Espero que han tenido un fin de semana super!
Y que van a tener un buen semana!

lördag 12 februari 2011

ut på tur


Bor man i Norge så måste man pröva längdskidor. O det är en hel djungel av vetenskap kring dessa skidor, skejtskidor, racingskidor, fjällskidor, turskidor...
Vi kom i alla fall fram till att det kostade lika mycket att hyra tre gånger som att köpa egna skidor, så vi körde den hårda stilen o köpte nya skidor för att pröva.
Det blev i alla fall en fin tur, även om det var ganska svårt att hålla balansen. All min respekt till Gunde o gänget, det ser ju så lätt ut på TV!!
Fler turer blir det i alla fall, det var jättekul och bra konditionsträning, att man samtidigt har utsikt över hela Oslo gör det ju bara bättre!



Jag sparade prislappen på med flit så de duktiga norrmännen skulle förstå att jag var nybörjare...

Det blir inte mycket stickat här inte, o jag sliter fortfarande med den *pip* hälen till Martins tåuppsockar, det var svårare än jag trodde att få till det snyggt. Så nu har jag stickat, repat upp, stickat, repat upp, o nu stickar jag lite igen... några varv i taget, så det tar sin lilla stund.

Si vives en Noruega necesitan esquiar crosscountry, Martin y yo íbamos hoy dia para aprender. Es super difícil pero es agradable y una buena manera de entrenar. Mexicanos, visítame y podemos aprender juntos!! Los extrano!!


söndag 6 februari 2011

längtar till våren


Det är minst sagt mycket att göra på jobbet nu... så på söndagar framförallt så längtar jag till våren då jag vet att det kommer lugna ner sig lite.
Jag köpte en blomma som gav lite vårvibbar. Någon som vet vad jag har köpt för blomma? Jag har ingen aning.


Sen måste jag bara tipsa om en av mina favoritbloggar, de har fina mönster numera organisk bomull vars överskott går till bra ändamål.

fredag 4 februari 2011

Tåupp sockar

Stickar sockar i tåuppteknik.
Det är så himla kul att lära sig nya mönster.
Tån gick bra efter lite klurerier, nu är jag lite nervös inför hälen. Jag har använt mig av denna beskrivning, men jag vet att det finns fler beskrivningar på tex knitty.com

Estoy apprendiendo como hacer calcetines en una nueva manera, empezar con el dedo del pie, es super divertido. Normalmente he empezado en el otro lado. Si queres aprender, checka el sitio www.knitty.com


Jag har nu under januari lagt på en mysig vana, att unna mig nåt på vägen hem från jobbet på fredagarna när jag jobbat hårt en vecka... så blev det även idag. Fint te och fin burk.

Este ano me he pongo un hábito nuevio, comprarme un regalito los viernes cuando e trabajado duro toda la semana. Hoy día compré te.


God helg kära folkens, jag tar nu en eftermiddagsfika och försöker ladda lite energi till att fortsätta jobba några timmar till, så jag kan känna mig riktigt ledig imorgon. Förmodligen blir det skidåkning både lördag och söndag.

Feliz weekend amigos, estoy tomando un cafecito para preparar me a trabajar unas horas mas. Probablemente voy a eskiar todo el weekend, me gusta!!