måndag 29 november 2010

1a advent


Första advent spenderades här hemma i Oslo med besök av Martins bror med familj (eller kanske min svägerska med familj). Det blev lite adventspyssel, lite stickning, mycket trevligt, ganska mycket kyla och liiiite lite snö, åtminstone om man jämför med hur mycket ni verkar ha hemma i Svedala knappt 5 cm räknas inte som mycket snö efter förra vintern väl?

Adventsljusstaken kom i alla fall fram och första ljuset tändes.


Min bolero med flätor är klar, men den blev inte alls som jag tänkt mig, den blev mycket mindre, och jag väljer att skylla på min hårda stickfasthet och missvisande storlekar i mönstret. Den kommer inte kunna fylla sitt syfte som varm kofta att ha liggandes på jobbet för kalla dagar, men kommer passa alldeles utmärkt ovanpå en tunn klänning till kommande vinterbröllop. Bildbevis utlovas efter Fjärde advent.

För övrigt är jag fortfarande inne i en lite oinspirerad period. Eller det finns en del saker jag skulle vilja börja med, men har en del saker som ligger på måste få klart-listan, plus att jag fortfarande har garninköpsförbud. Men den listan ska betas av så sakteliga så framåt nyår ska jag bara titta runt på alla bloggar och mönster och fundera på vad jag ska göra sen.
En kompis stickar för tillfället en lusekofta, känns lite kul men ganska långdraget... vi får se.

Andra advent kommer att spenderas på en solig strand, i en solstol, med en bok, paraplydrink, kanske lite massage, förmodligen lite stickning, liter marknad, väldans mycket yatzy och "anton och sandra"-humor (på gott och ont).
Kanske inte så mycket julstämning, men helt otroligt underbart!!

torsdag 25 november 2010

grå flätor


Snart är jag klar med mina flätor. Hoppas den kommer bli finfin!!

måndag 22 november 2010

bailarinan


Nyinköpt lampa fick plats brevid min favoritdansös.



För tillfället stickar jag grå flätor som ska värma i vinter.