söndag 28 februari 2010

Söndag i sängen...


Brasan är tänd och soffan är uppvärmd med hjälp av en kopp te och en varm filt. Sista OS-kvällen och lite stickning i lugn och ro. Har inte mycket att klaga på, men det hade varit roligare om Martin också var hemma... men som sagt, snart är det torsdag igen.

Jag stickar en kofta, ett riktigt långtidsprojekt, men jag stickar på i en väldans fart för det finns så många andra saker jag vill börja sticka. Tanken är att ska se ut ungefär som bilden nedan... jag tror däremot att jag gör hellånga ärmar. Min absoluta favoritfärg - turkos/blå

onsdag 24 februari 2010

dåligt lokalsinne?


Om du skulle råka gå vilse hemma hos oss (i vår gigantiska 3a på exakta 70 kvadrat) så vet du i alla fall när du är i hjärtat av vårt hem...

bokstäverna gjorde jag på min keramikkurs i höstas. jag har bestämt mig för att ta uppehåll i keramiken under våren för att få lite inspiration och ägna mer tid åt mina garnnystan. men jag saknar det redan drejskivan och lerorna, i höst kommer jag igen...

virknålen är upphittad och sjalen är klar...

denna kommer att finnas till salu på hantverksmässan i gamla linköping i september...
hoppas jag i alla fall.

tisdag 23 februari 2010

Mönster

Jag kan ibland fascineras av hur mönster är uppbyggda... eller snarare över att det suttit någon och knåpat och klurat ihop ett mönster. Någon har tänkt ut en viss kombination av stolpar, fasta maskor och luftmaskebågar som sedan blir ett collt, snyggt eller underbart mönster. Tur att det finns andra som knåpar och klurar för det skulle jag aldrig ha fantasi till, jag snyltar på andras slit istället. Dagens ros till alla som orkar knåpa mönster!
Jag har gjort en sjal med spindlar i mönstret. Ett ganska enkelt mönster som ändå ser lite avancerat ut. Garnet är Garnstudios utgående Silke Alpaca,
80 % alpaca ull och 20 % silke, mao en otroligt mjuk och samtidigt varm sjal, killar och sticks inte det minsta.




Denna sjal skulle jag ha slutfört redan i söndags, om det inte var så att virknålen tappades bort när jag nästan var halvklar. Vi får väl se om jag har tålamod att vänta på att den ska komma fram eller om jag går och köper mig en ny virknål nr 4. Eller finns det någon som har en 4:a att låna ut?

söndag 21 februari 2010

Söndag = städdag



Jag har fått ett litet hörn att ha mina hantverksattiraljer på, och snart ska jag få upp lite krokar och kanske en liten anslagstavla (med min fart kommer det nog upp nån gång innan årsskiftet).

För några veckor sedan påpekade en garnförsäljare att man inte kan ha för mycket garn hemma... Martin håller nog inte riktigt med så han utmanade mig att försöka sticka bort lite garn innan jag drar hem mer.
Envis som jag är tog jag mig an utmaningen, hittills har jag hunnit göra 1,5 sjalar, påbörjat en babykofta och snart gjort två par babysockar. Det kommer bli lite fler sjalar, sockar och koftor innan jag handlar mer garn.


Jag var duktig och sorterade mina garner idag och insåg samtidigt att den utmaningen nog behövdes.


Kämpa på nu i veckan, alldeles snart är det helg igen!

söndag 14 februari 2010

Alla små hjärtans dag!


I helgen har jag tvingats inse att jag har brutit båda mina nyårslöften. Att sluta bita på naglarna och istället ägna min energi åt att blogga mer... Bloggandet vet ni ju att jag varit ganska så kass på sedan nyårsdagen och i fredags så föll jag för frestelsen och bet av min längsta nagel.

Men jag ska inte ge upp för det... så ikväll klipper jag naglarna så mycket som det bara går och lägger in en liten hjärtebild på bloggen. Den lilla sockan hoppas jag ska passa på Katarinas nya bebis.






Massa kärlek på alla hjärtans dag!!